Stel vandaag nog de SOS-functie in op je smartphone

Stel vandaag nog de SOS-functie in op je smartphone

 

In een noodsituatie kan een sms of een telefoontje het verschil maken. Soms wil je niet dat een ander merkt dat je om hulp roept. In dat geval kan je gebruik maken van de SOS-functie op je smartphone. Die functie brengt heel eenvoudig familieleden, vrienden of de hulpdiensten op de hoogte van je locatie.

 

Zo stel je je iPhone in:

iPhone SOS instellen

SOS-functie iOS

Om de SOS-functie te gebruiken op een iPhone heb je het nieuwste besturingssysteem nodig. Je kan de functie activeren via Instellingen> SOS-noodmelding. Hier bepaal je zelf wie je noodmelding ontvangt. Je kan ook aangeven of je direct telefonisch doorverbonden wil worden met de hulpdiensten.

 
SOS-contactpersonen instellen op een iPhone

De contacten die jij instelt als SOS-contactpersoon krijgen een seintje met daarin je locatiegegevens. Het spreekt voor zich dat je best iemand kiest die zijn telefoon regelmatig gebruikt.

 
Hoe gebruik je de SOS-functie op een iPhone?

Eenmaal ingesteld is de functie eenvoudig te gebruiken. Druk vijf keer snel achter elkaar op de aan-/uitknop. Met een eenvoudige veeg over je scherm kun je vervolgens razendsnel contact opnemen met de hulpdiensten. Tegelijkertijd krijgen jouw noodcontacten een sms-bericht met jouw locatiegegevens.

 

Zo stel je je Samsung smartphone in:

SOS op Samsung instellen
SOS-functie Samsung

Een Samsung-toestel verstuurt -in tegenstelling tot een iPhone- geen bericht naar de hulpdiensten. Het bericht gaat enkel naar jouw noodcontacten. Wel bevat deze noodoproep meer informatie. Als je de SOS-functie activeert, stuurt deze jouw exacte locatie, een audio-opname en twee foto’s (van de camera aan de voor- én achterkant) naar de door jou aangewezen SOS-contacten.

 
Instellen op een Samsung-telefoon

Stel de functie op Samsung-toestellen in via Instellingen > Geavanceerde Functies > SOS-berichten verzenden. Je kunt hier ook jouw noodcontacten instellen. Ook hier kies je dus best voor iemand die zijn mobiel toestel meestal bij de hand heeft.

 

Beschik je over een ander toestel?

Niet elk toestel heeft de mogelijkheid om SOS-contacten in te stellen. Gelukkig zijn er wel heel veel apps die je kan downloaden die dat voor je doen. Zoek even ‘SOS’ op en maak een keuze uit een van de vele opties.

 
Ice ice baby

Indien je zelf bewusteloos bent en iemand anders jouw gsm vindt, dan gaan ze allicht op zoek naar een ICE-contact. ICE staat voor In Case of Emergency. Je slaat dus best een noodcontact op onder de naam of vermelding ICE. Helaas is zo’n contact enkel zichtbaar als je smartphone ontgrendeld is. Daarom kun je deze ICE-app in de Play Store downloaden om de contactgegevens als notificatie te tonen. Dat zorgt er voor dat ze ook op je vergrendeld scherm zichtbaar zijn.

 

Is zo een smartphone toch nog te ingewikkeld voor jou en ben je op zoek naar een eenvoudige oplossing om in contact te blijven met je vrienden en familie?

Neem dan een kijkje in ons assortiment: telefoon communicatie

 

UNIK PRODUCTS
‘Comfort voor iedereen’
www.unikproducts.be

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter