Hoe afhankelijk ben jij?

Afhankelijkheid is een wezenlijk onderdeel in het leven. Er zijn veel momenten waar we ons niet bewust zijn van onze afhankelijkheid.  We huren een huis, bestellen een brood bij de bakker, kruipen in een warm bad als we het te koud hebben, plaatsen onze vuilnis op straat in de veronderstelling dat deze meegenomen wordt. Voedsel, warmte, licht,… het zijn zaken die zo vanzelfsprekend en alomtegenwoordig zijn. We brengen ze niet in verband met afhankelijkheid, laat staan met kwetsbaarheid.

De angst voor afhankelijkheid neemt allerlei vormen aan als autonomie en onafhankelijkheid op het spel staan. We hebben het allemaal een stukje mogen ervaren met deze COVID pandemie. Onze autonomie werd een stukje ontnomen door de strenge regels die buiten onze wil voor ons werden opgelegd. Als iemand een handicap krijgt of oud en hulpbehoevend wordt, brengt dat dezelfde kwetsbaarheden met zich mee maar deze zijn onveranderlijk, de persoon zal zich ertoe moeten leren verhouden.  Als iemand slecht te been is, is hij afhankelijk van hulp(middelen) om zich te verplaatsen. Iemand die ernstige pijn heeft, veroorzaakt door artrose, zal afhankelijk worden van hulp bij het huishouden. Afhankelijkheid wordt hier een soort eenrichtingsverkeer. In sommige gevallen kan iemand echt geen bijdrage meer leveren, maar in de meeste gevallen wordt er ook niets meer van deze persoon verwacht. Ze hebben ze het gevoel dat ze enkel nog maar mogen ontvangen. Sterker nog: ze moeten dankbaar zijn, want zij zijn de ontvanger. Ze staan voortdurend in het krijt.

Het is daarom belangrijk om met een open, ontvankelijke blik naar mensen te kijken die zich niet op voorhand laat inkaderen door ziektebeelden en diagnoses. Als we eerst contact kunnen maken met de ervaring, overtuigingen en intenties, dan is er ruimte voor erkenning en kan iemand zich gezien voelen.

Met UNIK trachten wij mensen écht te zien en zelfwaarde, persoonlijke esthetiek en autonomie te geven. Want de moderne mens wil zo veel mogelijk zelf beslissen, zichzelf maximaal kunnen ontplooien zonder overbodige inmenging van anderen of je nu een beperking hebt of niet.

Met deze missie in ons achterhoofd selecteren wij ons aanbod met aandacht en respect. Wij zoeken hierbij naar extra comfort dat er hedendaags uitziet en waarmee je je niet gestigmatiseerd en afhankelijk voelt.

Een mooi voorbeeld is de kledingbeschermer van Saa Bluu. Deze heeft een positieve uitstraling en een eigentijdse look. Het ziet eruit als een mooie outfit en de hoog technologische stof voelt en valt net als kleding.

Voor mensen die kampen met evenwichtsstoornissen heb je Ribcap een beschermende outdoormuts met ingenaaide beschermpads. deze muts is geliefd bij onze klanten voor zijn originaliteit en unieke look. Het is een mooi voorbeeld  waarin stijl en functionaliteit worden samengebracht. 

De Carbon Ultralight rollator, van het Deens merk By ACRE heeft een puur en strak design  bovendien deze lichtgewicht rollator vervaardigd uit een carbon vezels kader, wat zorgt voor extra stevigheid. Het hoeft gezegd, deze rollator is niet goedkoop maar als deze rollator zorgt dat jij de komende jaren terug zorgeloos en stijlvol kan buitenkomen is dat toch een investering waard? Wens je deze rollator eerst te huren?  Neem dan contact op met UNIK voor meer informatie

Voor meer stijlvolle hulpmiddelen kan je terecht op onze webshop: www.unikproducts.be

Reacties
Dankjewel Stephanie voor deze mooie comment.
Yannic Verlinden - 04 Mar 2021 - 20:59
We willen inderdaad allemaal onafhankelijk zijn, onkwetsbaar. De Covid pandemie heeft de kwetsbaarheid terug meer op de voorgrond gezet. De stijlvolle, hedendaagse en gebruiksvriendelijke producten die UNIK aanbiedt zorgen er alvast voor dat we zorgeloos kunnen verder leven, ook al worden we door ziekte en/of ouderdom iets afhankelijker. Ik kan de webshop alleen maar aanraden. Top producten en een persoonlijke service!!
Stephanie Gonnissen - 04 Mar 2021 - 17:34
Laat een reactie achter