6 kleine ergernissen in huis

6 kleine ergernissen in huis

 

Er zijn zo van die kleine ergernissen in huis. Iedereen herkent ze en iedereen heeft er wel eens last van. Zo nét niet sterk genoeg zijn om die nieuwe pot confituur open te krijgen. Of het aanrecht in de badkamer aantreffen vol aangekoekte zeepresten. Om nog maar te zwijgen van rondslingerende kabels die tot levensgevaarlijke manoeuvres in huis leiden. 

Bij UNIK vinden we dat het anders kan. Sterker nog, bij UNIK zijn die kleine ergernissen in huis ons bron aan inspiratie! 

We deden een rondvraag en deze kleine ergernissen kwamen ons heel herkenbaar voor. Zo herkenbaar dat we er zelfs oplossingen voor aanbieden. Over de volgorde spreken we ons niet uit maar we zijn ervan overtuigd dat minstens één ook jou al eens is overvallen.


Bij UNIK vinden we dat het anders kan. Sterker nog, bij UNIK zijn die kleine ergernissen in huis een bron aan inspiratie!

 
1.   Een parcours aan draden

We leven in een digitaal tijdperk. Smartphones en tablets overal in huis. Inclusief bijhorende opladers. In een onbewaakt moment struikel je zo met volle handen over een van deze onhandig gepositioneerde kabels. Ergernis alom want: ‘Wie legt dat daar nu?!’ En wanneer je de wirwar aan draden dan uit elkaar probeert de halen neemt de ergernis alleen maar toe. Met de kabelopbergers van HIDEAWAY vermijd je deze chaos aan draden en halsbrekende toeren. Het feit dat het eruit ziet als een design accessoire uit een tijdschrift is alleen maar mooi meegenomen.

 
2.   Morspotten in de zetel

Gezellig in de zetel werken met de laptop op schoot. Een kopje koffie en een croissant erbij. Kortom, een zalige start van de dag. Alleen is het altijd bang afwachten of dit niet gaat leiden tot of een zetel vol kruimels of een laptop vol koffie. Of allebei. De laptop trays van Bosign zijn multifunctionele hulpjes in huis die werken en relaxen in de zetel nét dat beetje gezelliger én veiliger maken. Bovendien zit je met zo’n laptop tray op een ergonomisch verantwoorde manier in de zetel én is de hoes wasbaar. Makkelijk in gebruik én in onderhoud dus.

Bosign Laptop trays

3.   De “dekbedovertrek-dans”

'Nog snel even het dekbedovertrek vervangen'. Je hoort het jezelf misschien al zeggen. Voor velen is dit een van de meest irritante huishoudelijke taakjes. Het is gewoon niet handig, zeker niet als je alleen bent. En dan heb je ook nog de kans dat het dekbed na een nacht helemaal verschoven is binnen het overtrek. Met de Sofiben-dekbedovertrekken behoren deze ergernissen definitief tot het verleden. Het speciale ritssysteem zorgt ervoor dat het verwisselen een fluitje van een cent wordt. En àls het na een nachtje slapen toch wat verschoven is kan je het dekbed snel weer op zijn plaats trekken door de open splitten. Tijdsbesparend en het vergt bovendien nauwelijks inspanning.

 
4.   Potje breken is een potje minder

Gasten ontvangen voor een etentje, een van de leukste dingen die er zijn. Wat mensen echter aangeven als kleine ergernis tijdens zo’n etentje is het sneuvelen van hun mooi servies. Je hebt een hele tafel gedekt met fleurige borden en prachtige wijnglazen. En na de eerste 10 minuten ligt het eerste glas al op de grond. Jammer. We overwegen echter nooit om deze breekbare exemplaren te vervangen door onbreekbare omdat die er gewoonweg niet mooi uitzien. Daar brengt de Marc Newson Tritan ™ Drinkware Collection voortaan verandering in. De visie: ‘de meest glasachtige, de mooiste, de meest gebruiksvriendelijke en hoogste kwaliteit onbreekbare drinkware-reeks ter wereld te maken’. Of ze daarin geslaagd zijn kunnen wij alvast beamen. Of ze werkelijk onbreekbaar zijn kan je gerust zelf nog eens testen!

Marc Newson Tritan glasses

5.   Je eigen krachten niet kennen

Stel je even voor. Je bent net een heerlijke salade aan het prepareren en je hebt honger. Op het randje van ‘hangry. Het laatste wat je dan wil is de buren om hulp moeten vragen omdat je die pot kappertjes niet open krijgt. Toch? Een super handig keukenhulpje dat jouw redding is tijdens zulke scenario’s is ongetwijfeld de antislip keukenset van Tenura.

Deze kleurrijke set komt in drie delen en is makkelijk in gebruik. Je plaatst de pot naar keuze op de rode onderlegger. Vervolgens kies je een van de twee deksels en plaats je die op het deksel en draaien maar. Door de verhoogde grip gaat dat muurvaste deksel in een wip open.

 
6.   Het aanrecht om zeep

We neigen vandaag de dag weer meer naar zeeptabletten in plaats van pompjes en flesjes. Noem het nostalgie of de urgentie om wat minder plastic te gebruiken. Hoe dan ook, het is een goede zaak. Toch glijden die zeepjes al eens wat makkelijker uit hun bakje én wordt het op den duur een glibberige boel. Zeg vaarwel tegen deze kleine ergernis want het overtollige water in het zeepbakje van Bosign loopt gewoon weg via de afvoer. De opstaande randen zorgen ervoor dat de zeep mooi op zijn plaats blijft liggen. En het mooie design is dan weer een mooie aanvulling op het aanrecht van je keuken of badkamer.

Bosign Zeepbakje

Zijn we volgens jou nog een belangrijke ergernis in huis vergeten? Laat het ons dan weten!
Wij buigen er ons met veel plezier over in de UNIK denktank. 

UNIK PRODUCTS
‘Comfort voor iedereen’
www.unikproducts.be

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter